Produsele alimentare de tip bio sunt din ce in ce mai cautate de catre romanii preocupati de sanatatea familiei, satui de marfurile pline de substante chimice si lipsite de gust, intalnite, de regula, in marile magazine. Numerosi mici antreprenori au venit in intampinarea cererii, deschizandu-si afaceri in acest domeniu. O problema de care se lovesc este reprezentata nu de munca grea depusa, ci, in mod surprinzator de comercializarea produselor la valoarea lor reala. 

 

De cele mai multe ori, persoanele implicate nu au experienta economica vasta si aleg sa vanda marfurile apeland la intermediari, un lucru de evitat, pentru ca, in acest mod, castigurile sunt minime. Din fericire, exista si solutii care sa recompenseze munca grea intr-un mod corect, solutii la care pot apela toate persoanele ce doresc sa faca din aceasta pasiune un mod de viata, care sa ofere un trai decent pentru familia lor. 

Iata cateva METODE prin care iti poti desface produsele BIO pe piata!

 

  • Una dintre cele mai bune solutii este organizarea unui magazin online, in care producatorul isi prezinta oferta si pune la dispozitia clientilor, fara prezenta intermediarilor, produsele pe care acestia le doresc. Tot ceea ce au de facut este sa caute o firma de gazduire web, precum Btstelecom.ro, care ofera toata gama de servicii necesare pentru realizarea cu succes a acestui deziderat, inclusiv asistenta tehnica ulterioara intemeierii site-ului web.

  • In marile orase ale tarii au loc periodic targuri specializate, unde micii producatori pot veni direct sa-si prezinte marfa clientilor. De obicei, sunt organizate in weekenduri, asa ca deplasarea pana aici nu presupune pierderea unor zile de munca. In plus, aceste calatorii sunt si un prilej foarte bun de a crea o comunitate a pasionatilor de produse bio si de a incheia relatii de afaceri benefice cu alti furnizori din domeniu.

 

  • Marile lanturi de hypermarketuri promoveaza in ultima vreme produsele locale, iar cele bio au un loc special. De aceea, incheierea unui contract direct cu un astfel de lant de magazine poate reprezenta un bun mijloc de a pune in comert marfurile mult mai rapid, fara bataie de cap si la un cost corect.

 

  • Vanzarea legumelor si fructelor bio in fata proprietatii personale este o activitate cu traditii vechi in vestul Europei, ideea fiind din ce in ce mai folosita si in Romania, mai ales in conditiile in care multi romani se intorc din Occident cu deprinderi noi, civilizate. Exista chiar si solutia autoservirii cu produse, plata facandu-se direct de client, fara sa fie necesara prezenta vanzatorului. Ideea este una excelenta, mai ales in cazul persoanelor ocupate, care nu-si permit sa piarda ore pretioase de munca, asteptand clientii in fata casei.

 

  • Realizarea unei clientele fidele, care sa fie aprovizionata saptamanal cu un cos de bunatati, este folosita des, pentru ca furnizorii stiu sigur ce cantitate de marfuri este necesara in acest sens si daca va fi sau nu comercializata in intregime, fara sa inregistreze pierderi. 

 

In concluzie, desfacerea legumelor si fructelor bio poate reprezenta o idee de afacere foarte buna pentru micii producatori pasionati de gradinarit, care doresc sa ofere clientilor marfuri de cea mai buna calitate, cu gust ca pe vremea bunicii. 

 

Surse foto: Shutterstock.com.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.