Pe lângă locuri precum muzee, parcuri sau restaurante cu specific tradițional, județul Suceava mulțumește vizitatorii, dar și localnicii, prin existența centrelor comerciale. Prin definiție, acestea sunt clădiri care cumulează un complex de magazine, cu pasarele interconectate, care permit vizitatorilor să meargă de la o unitate la alta. În termeni figurativi, ele au ajuns să fie astăzi inima și sufletul comunităților, comerțului cu amănuntul și un fel de sanctuar social.

Cel mai mare mall din județul Suceava este Iulius Mall, care a fost inaugurat în toamna anului 2008. Acesta este destul de ușor accesibil, chiar dacă amplasarea sa, cartierul Burdujeni, nu este chiar centrală. Lista magazinelor existente este variată, planurile de extindere fiind în continuă dezvoltare. Zona de Foodcourt promovează și producători locali precum Delicatese Larisa, Morcoveață și a inclus pe listă chiar și celebra Donuterie, cu rădăcini în Târgu Mureș. Nelipsite sunt McDonalds, Mesopotamia și Mado, embleme gastronomice în aproape toate mall-urile.

Iulius Mall Suceava are și o zonă specială dedicată iubitorilor de cazinouri. Acolo aceștia se pot bucura de un mix de aparate performante de la producători internaționali. De la Spielo, pot experimenta King Kong Cash, de la EGT vine seria Premier, în timp ce Novomatic este prezent cu Gaminator și Super V +. Pentru cei care caută o paletă mai largă de la oricare dintre acești producători, internetul vine cu soluția. Oricine poate accesa cu ușurință slotul Sizzling Hot Deluxe, care are inscripția Novomatic, dar este cunoscut pe larg ca Green Tube în sfera online. Chiar King Kong Cash a trecut granița dintre offline și online, în timp ce EGT a făcut totul pentru a crea un mediu favorabil și transparent pentru clicuri și navigare online.

Un alt centru comercial din Suceava este Complexul Comercial Bucovina, care a apărut cu mult timp înaintea planului construirii Iulius Mall, mai exact, în 1971. Acesta are o dimensiune medie, dar include destule magazine și spații pentru a servi masa, încât să îi mulțumească pe cei care se află în centrul orașului și își doresc o astfel de escapadă. Ceva ce îl deosebește de alte centre comerciale este magazinul de instrumente muzicale, Micati Univers, unde prețurile sunt foarte accesibile.

În proximitatea acestui complex se află Centrul Comercial Zimbru, unde este recomandat să mergi numai dacă obiectivul tău principal este shopping-ul. Se aseamănă cu un bazar organizat într-o incintă, dar numai datorită felului în care este amenajat. Prețurile pot fi destul de piperate, deoarece se găsesc multe brand-uri de import, iar calitatea lor rar poate fi contestată. 

Shopping City Suceava, unde foarte mulți suceveni merg pentru a face cumpărăturile săptămânale la Carrefour, ar putea fi considerat a doua opțiune după Iulius. Acesta este diversificat în toate categoriile, de la shopping, restaurante și cafenele, până la secțiunea de distracție și cea de evenimente organizate. Prezența lor în online este de asemenea foarte bine pusă la punct, iar promoțiile și reducerile sunt nelipsite săptămânal. În anumite perioade din an se organizează târguri și concerte, atât în interior, cât și în exterior. 

Sucevenii și persoanele care ajung în vizită în acest oraș nu pot spune că nu au de unde alege atunci când vor să petreacă timp într-un centru comercial. Acestea există în număr suficient, sunt complexe și reușesc să echilibreze balanța cerere-ofertă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.