După o perioadă în care plimbările în alte țări ne-au fost limitate, 2022 sperăm să fie anul în care nu vom mai fi restricționați și ne vom putea desfășura concediile după bunul plac. Dacă ți-ai început anul acesta cu întrebarea unde să mergi în vacanță, este bine de știut că au revenit la modă destinațiile îndepărtate. 

 

3 țări superbe din lume pe care ar trebui să le vizitezi vara aceasta

  • Cipru

 

Anul acesta este perioada perfectă pentru a vizita Cipru. Este țară cu o cultură nemaipomenită și cu istorie vastă. Mulți oameni o descriu ca fiind o oază de liniște pe pământ, cu peisaje pitorești și eroziuni muntoase splendide. Un motiv bun pentru care poți merge în vacanța în Cipru este faptul că vremea este incredibilă. Lunile de vara sunt călduroase și uscate, motiv pentru care poți vizita toate plajele de care insula dispune. De asemenea, localnicii sunt primitori și prietenoși cu turiștii. Dacă dorești ca aceasta să fie destinația ta în sezonul cald, un sejur în Cipru de la Karpaten este exact ce ai nevoie. Există oferte pentru toate bugetele și preferințele.

  • Italia

 

Nu este ceva nou că Italia este locul perfect pentru a merge vara. Fie că mergi să vizitezi plajele superbe sau fie că mergi să te bucuri de mâncărurile specifice italienești, nu ai cum să dai greș. Este o țară cu mult potențial turistic, iar mai ales în lunile călduroase oamenii aleg să își petreacă timpul acolo. Poți alege să mergi în Roma pentru o mulțime de atracții turistice, cum ar fi Colosseumul. Bazilica Sfântul Petru sau Fontana di Trevi. Sau poți alege să mergi în Sardinia pentru a te bucura de peisajele superbe. Oriunde ai alege să călătorești în Italia, vei avea parte de o vacanță plăcută. De asemenea, în timpul verii există numeroase festivaluri de muzică sau de mâncare la care poți participa. Nu uita să guști din preparatele lor tradiționale, cum ar fi: pastele, de oricare fel ar fi acestea, la fel și pizza și renumitul lor gelato.

  • Indonezia

 

Dacă vrei să te îndepărtezi de Europa cât mai mult posibil, poți alege ca următoarea ta destinație să fie Indonezia. Poți ajunge pe cea mai frumoasă plajă, numită Bunaken, unde scuba diving-ul si snorkeling-ul printre reciful de corali, sunt doar câteva din activitățile pe care le puteți face. De asemenea, mâncarea pe care localnicii o pregătesc este foarte ieftină și gustoasă și o puteți găsi la orice colț de stradă. Și dacă ești genul de persoană care atunci când este în vacanță vrea să se plimbe în natură, nu îți face griji, în Indonezia sunt numeroase păduri tropicale prin care poți cutreiera sau chiar să mergi în preajma vulcanilor activi. Totul este posibil dacă îți dorești.

Anul acesta nu uita să te distrezi și eventual să vizitezi una dintre destinațiile recomandate mai sus. Fie că alegi să mergi Cipru, fie că alegi să mergi în Indonezia, nu îți va părea rău.

 

Sursă Foto: Unsplash.com 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.