În această criză de filme la cinematografele sucevene, vreau să vă readuc în atenție două filme apărute de ceva timp, dar care sunt bine cotate.

Filmul cu Gerard Butler în unul din puținele sale roluri negative, „Zeii Egiptului”, rulează încă pe marile ecrane de la Cinema City. Dacă aveai impresia că se poate face un film de inspirație mitologică („The Contendings of Horus and Set”) fără să fie inclus Butler, te înșelai amarnic. N-o fi el cel mai talentat actor, dar când vine vorba de condus armate și câștigat bătălii se pricepe. Cu mica diferență că aici nu mai putem să ținem cu cel care îi dădea viață lui Leonidas, pentru că el e răufăcătorul. Însă Set e un zeu care, dacă e nemulțumit și i se pare că sorții îi sunt potrivnici, se răzvrătește și dă orice ordine peste cap. De aceea, Horus (Nikolaj Coster-Waldau), moștenitorul legitim al tronului Egiptului, e nevoit să fugă în exil, unde să-și plângă ochii și părinții. Și de milă, desigur. Pentru că în lupta cu unchiul său, deși amândoi ajung să se folosească de armurile extrem, dar extrem de cool și cu puternice nuanțe mitologice (șacal/șoim), experiența învinge, iar Set devine rege. Pentru fanii genului și mai ales pentru cei care îi apreciază pe actorii din rolurile principale și au văzut 300 și/sau Game of Thrones, această producție merită vizionată. Efecte și costume superbe, muzică bună, acțiune și aventură cât cuprinde. Dar la nivel de scenariu, se putea mai bine, ca profunzime și final.

De cealaltă parte stă Kate Winslet și o bandă de polițiști corupți, în „Triple 9”.  Când o bandă de spărgători de bănci, formată din poliţişti corupţi şi foşti militari, este forţată să dea o lovitură extrem de riscantă în favoarea unui mafiot fără scrupule, membrii ei hotărăsc că singura lor şansă de a reuşi este să distragă atenţia Poliţiei din Atlanta folosindu-se de codul „999”. Și n-o să vă dau detalii despre acest cod, în caz că nu îi cunoașteți deja semnificația. Dar totul se îmbină frumos și dur. Filmul are în distribuție numai actori unul și unul, de la Woody Harleson și Kate Winslet, până la Casey Affleck și Norman Reedus, cunoscut pentru rolul său în serialul fenomen „The Walking Dead”.

Așadar, deși diferite, și pentru oameni diferiți, sper să apreciați selecția și să faceți o plimbare până la mall.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.