Aseară, în sala micuță de la Fierărie, s-a întâmplat un spectacol de muzică folk cu Adi Bezna și Vasile Mardare, primul mai serios după ce Talcioc Cultural a intrat în istorie.

Ca o amintire a nopților de la Club A din București, mult mai puțin confortabilă însă, evenimentul de ieri mi-a prilejuit reîntâniri prețioase cu oameni legați afectiv de fenomenul folk. De la Sorin Poclitaru la Cornel Angelescu și culminând cu cei de la North Gang Riders, lumea a venit să se bucure de muzică, de poezie și de carisma care-l însoțește pe Adi Bezna pe oriunde îl poartă pașii prin țară.

Am fost bucuros să recunosc în sală oameni dragi, veniți să reînnoade contactul viu cu folkul și magia s-a întâmplat. Imediat ce au început să cânte cei doi, zidurile și penumbra au dispărut, zâmbetele s-au instalat și voci timide s-au auzit din sală. Am plecat înainte să aflu câtă lume poate intra în locația respectivă, pentru că spectatorii continuau să vină, întrebându-mă ce îi oprea pe aceștia să umple spațiul mult mai generos de la Talcioc.

Nu e prima dată când insist asupra necesității participării la actele de cultură live și, cu voia lui Dumnezeu, nici ultima, deoarece consider că comuniunea sufletească dintre artiști și spectatori este în fapt bateria care ne poate ajuta să parcurgem o viață eliptică de bucurii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.