Deputatul Sanda Maria Ardeleanu consideră că acest proiect legislativ, legat de reintroducerea ținutei școlare obligatorii în învățământul preuniversitar, a fost lipsit de dezbatere.

sanda  maria ardeleanuInițiatoarea proiectului de reintroducere a uniformelor în învățământul, deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu, consideră că nicio legislatură în Parlamentul României nu a trecut fără dezbaterea a cel puțin unui proiect legislativ legat de reintroducerea ținutei școlare obligatorii în învățământul preuniversitar.

Conform deputatului de Suceava, dezbaterile pe această temă au constituit terenul de afirmare a bunelor intenții ale legiuitorilor care, conștienți de responsabilitatea ce le revine în mod direct în soarta școlii românești, au propus ca una dintre măsurile ce ar aduce un plus de ordine și disciplină într-o școală ce prețuiește valorile democrației, să fie revenirea la o formă de ținută școlară care să identifice instituția și elevii acesteia.

Ardeleanu condamnă faptul că acest proiect a fost respins de Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, cu cele mai bune intenții.

„După o dezbatere care a fost politizată de unii vorbitori ai USL într-o manieră inacceptabilă și singulară pentru acest subiect și această Comisie a Parlamentului României, votul foarte strâns, de altfel, a respins Proiectul legislativ 156/2012, cu privire la introducerea ținutei școlare obligatorii în învățământul general obligatoriu, liceal și profesional de stat și particular. Ca inițiator al Proiectului legislativ, împreună cu alți 70 de semnatari, ca dascăl de carieră ce se află în școală, alături de colegi, părinți, copii, în fine ca părinte și bunică ce dorește binele copiilor săi, mă întreb de ce o măsură benefică,  atât de dorită și așteptată de fapt, nu poate pătrunde, firesc, fără scandal și politizare, pe ușa din față, în școala noastră”, a declarat Sanda Maria Ardeleanu.

Aceasta a subliniat faptul că majoritatea unităților școlare care se respectă au găsit soluția pentru a se impune și printr-o ținută școlară corespunzătoare în rândul elevilor, cu însemne specifice, de tradiție. Potrivit deputatului PDL, acest exemplu a fost urmat și de unele școli din sate sărace.

„Nu pot și nu vreau să cred că o inițiativă ca cea de a încerca, încă o dată, introducerea ținutei școlare adecvate în școală, nu va avea ecoul așteptat de atâția români și în gândul și atitudinea colegilor parlamentari. Sau preferăm să „admirăm”  spectacolul tragic oferit de sutele de tineri care pleacă de la școală, în plină zi, pentru a intra în baruri și a consuma una, alta, fără ca nimeni să-i recunoască drept elevi, fără ca nimeni să se sesizeze, de fapt, de lipsa unor repere în viețile lor fragede”, a conchis deputatul Sanda Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.