Direcţia de Informaţii a Armatei ucrainene anunţă că mai mulţi luptători ai companiei militare private Wagner au ajuns duminică, 20 martie, în Ucraina. Misiunea lor ar fi aceea de a elimina conducerea politică şi militară a Ucrainei.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, principalele ţinte ale celor din Wagner ar fi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Ermak – şeful cancelariei prezidenţiale şi Denis Smihal – premierul Ucrainei. „Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eşecul şi eliminarea teroriştilor”, a fost mesajul transmis de Direcţia de Informaţii a Ucrainei, care a mai precizat că actuala echipă de mercenari a fost trimisă la ordinul direct al lui Vladimir Putin.

Conform The Times, Volodimir Zelenski ar mai fost ţinta a cel puţin trei astfel de atacuri de la începutul războiului din Ucraina. Nu doar luptătorii din grupul Wagner l-au trecut pe listă pe preşedintele ucrainean, ci şi forţele speciale cecene. Foreign Policy publica un material, încă dinainte de începutul invaziei, conform căruia serviciile secrete americane erau în posesia unei liste scurte de politicieni ucraineni ce urmează a fi vizaţi direct dacă începe războiul, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.