Unitatea Mobilă de Screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic, continuă deplasările în cadrul proiectului de screening pentru cancer de col uterin ONCOPREV, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundatia Enable România. Astfel, Unitatea Mobilă de Screening ajunge și în municipiul Rădăuți în data de 25.10.2021 în incinta Casei de Cultură începând cu ora 09:30.

Pentru a beneficia de testările gratuite, femeile trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, să nu mai fi făcut screening gratuit în ultimii 5 ani, să nu aibă disgnostic confirmat și să fie asimptomatice.

Solicitantele trebuie să se pregăteasca așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic și să aibă la ele cartea de identitate în original și copie.

Mai multe detalii privind pregătirea pentru programare poate fi consultat acest link : https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu/proiect-oncoprev-cum-ne-pregatim-pentru-examinare

Proiectul ONCOPREV se derulează până la finalul anului 2023. Mai multe detalii găsiți pe pagina web a Institutului Regional de Oncologie la https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.