Elevii de la Vama au demonstrat cât de uşor se poate face un bine. Impresionaţi de poveştile altor copii mai puțin norocoși, şcolarii au organizat un târg caritabil cu produse şi delicatese făcute chiar cu mânuţele lor.

Târgul de Crăciun – acțiune caritabilă, organizat de Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama, în parteneriat cu Primăria Vama,  s-a desfășurat vineri, 8 decembrie, la Căminul Cultural din comună. Astfel, cu mic, cu mare, elevii și părinții acestora au pregătit o ofertă diversificată, de la produse hand made, la produse gastronomice, între care borcane cu diferite preparate pentru iarnă, prăjituri, ciocolată caldă și multe decorațiuni de Crăciun.

La eveniment au luat parte atât profesorii școlii, cât și părinții elevilor, dar și alți cetățeni care au dorit să se alăture acestui scop. Nu e de mirare astfel că, la un moment dat, sala Căminului Cultural a devenit neîncăpătoare, un semn clar că bucuria de a dărui este de multe ori mai mare decât cea de a primi.

„Am rămas plăcut surprins de ideile copiilor, dar și de implicarea părinților, cu sprijinul cărora am reușit să organizăm și anul acesta acest târg caritabil. Idei de la cele mai ingenioase, produse extrem de gustoase, dar și un spirit antreprenorial frumos aplicat au făcut din această ediție una care să ne bucure și să ne oblige să transformăm acest eveniment într-o tradiție, la Vama”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” Vama, prof. Bogdan Faraon.

De cealaltă parte, Anca Iordache, profesor de matematică în cadrul Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” Vama, a declarat că s-a încercat îmbinarea materiilor școlare cu abilitățile practice, astfel încât rezultatul final să fie unul deosebit.

Banii strânși în cadrul acestui târg vor fi direcționați către familii ce au cu adevărat nevoie, de pe raza localității.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.