Campania de strângere de semnături pentru partidul Uniunea Salvați România e aproape de final și, se pare că simpatizanții din Suceava nu au ezitat să dea girul noului partid.

Potrivit prorectorului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, partidul lui Nicușor Dan are cei mai mulți simpatizanți, din zona Moldovei, la Suceava.

„Interesant: Suceava este pe primul loc în Moldova în ce privește numărul de semnături pentru susținerea candidaturii USR la alegerile parlamentare, chiar înaintea Iași-ului care are un susținător USR puternic în Partidul Pentru Iași. (6.505 în Suceava, iar pe locul 2 Iași cu 4.571 conform https://semneaza.usr.ro/)

Felicitări filialelor din Suceava și Rădăuți pentru acest rezultat și succes în alegeri. Doar să fiți atenți la ce candidați puneți pe liste …”, a arătat prorectorul USV Suceava, Mihai Dimian, într-o postare pe Facebook.

În ceea ce privește situația exactă a semnăturilor, pe aceeași rețea de socializare, președintele USR, Nicușor Dan, a făcut următoarele precizări: „În această după-amiază (luni, 17 octombrie n.r.) am ajuns la 200.000 de semnături în sediu. Mulțumesc tuturor celor care au semnat și mai ales tuturor celor care au strâns semnături pentru noi.

Pentru siguranță, vă rog să mai strângem încă 20.000, pentru a evita orice risc la Biroul Electoral Central. Vă rog să continuăm să strângem până miercuri, iar toate semnăturile pe care le-ați strâns sau le veți strânge să fie trimise miercuri ca să ne ajunga joi. Vineri le vom depune la Biroul Electoral Central.

Vă promitem că ne vom lupta în Parlament ca niciodată să nu mai fie nevoie de sute de mii de semnături pentru candidaturi. Chiar dacă, prin dumneavoastră, am reușit să strângem semnăturile de data asta, ne vom lupta ca accesul cetățenilor la viața publică să nu mai fie îngrădit prin astfel de măsuri”.

Făcând referire la situația partidului Uniunea pentru Rădăuți, care tinde să fuzioneze cu partidul Uniunea Salvați România, se poate spune că cel dintâi are intenții bune. Ba mai mult, surse din UpR susțin că fuziunea între cele două se va produce de îndată ce situația va fi clarificată în USR.

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.