Pentru cei care doresc să urmeze studii universitare, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava continuă programul de admitere pentru anul academic 2014-2015, cu sesiunea de toamnă.

Cea de-a doua sesiune cuprinde 40 de programe de studii de licență, 36 programe studii universitare master și 14 domenii de doctorat. De asemenea, în noul an universitar vor fi organizate 7 programe de formare continuă și 2 programe de conversie profesională.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava propune absolvenților de liceu 175 de locuri bugetate, dintre care 7 pentru etnicii români din Republica Moldova cu bacalaureat susținut în România și 5 pentru cei de etnie romă.

Sunt disponibile 1505 de locuri cu taxă, dintre care 304 pentru cei ce doresc să studieze la distanță.

Pentru programele de master, oferta cuprinde 64 de locuri bugetate și 746 de locuri cu taxă, la care se adaugă un număr de 23 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Prorectorul Ștefan Purici a ținut să menționeze, „Menționăm că nu toate programele de master au derulat sesiune de admitere luna iulie. Prin urmare, la aceste specializări toate locurile sunt disponibile, astfel încât absolvenții licențiați în 2014, dar și cei din anii anteriori, pot beneficia de șansa de a ocupa un loc fără taxă/cu taxă la programul ales.”

În ceea ce privește studiile de doctorat, aici întâlnim 30 de locuri la fără taxă, ce pot fi urmate de tinerii din România și 11 din afara țării și 39 de locuri cu taxă.

Sesiunea de admitere se va derula în perioada 8-12 septembrie 2014, probele vor fi susținute în data de 15 septembrie și în aceiași zi și afișarea rezultatelor, înmatriculările începând de pe data de 16, până pe 18 septembrie inclusiv.

Mai multe informații legate de sesiunea de toamnă găsiți pe website-ul universității www.admitere.usv.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.