În cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava vor funcționa noi programe de studiu. Anunțul a fost făcut de către rectorul unității superioare de învățământ, Valentin Popa în cadrul manifestărilor desfășurate cu prilejul Zilelor USV.

Trebuie precizat că noile programe vor fi, atât de licență, cât și de masterat.

Potrivit rectorului Popa, în anul universitar 2019 – 2020, studenții vor putea opta pentru a se licenția în Psihologie. De asemenea, spre autorizarea ARACIS vor fi trimise programele de licență: „Asistență medicală generală” și „Media digitală”.  Pe de altă parte, USV vrea să introducă și programe de „Tehnică dentară” și „Limba și Literatura Română –  Limba și literatura chineză”.

„Programele din domeniul sănătății, Asistență medicală generală și Tehnică dentară, sunt două programe care, odată ce vor intra în funcțiune, vor crea premisele înființării Facultății de medicină”, a spus Popa.

Pe de altă parte, începând cu anul universitar următor, studenții se vor putea înscrie la următoarele studii de masterat: „Drept penal și criminalistică”, „Globalizare și diplomație economică”, precum și programul în limba engleză „Resilience in Education”.

„Suntem o universitate dinamică, poate cea mai dinamică din România, e normal să renunțăm la anumite programe de studii care nu sunt căutate pe piața muncii și să înființăm altele, cu căutare, pentru care încercăm să susținem cadre didactice în vederea dezvoltării acestora”, a conchis Valentin Popa.

Sursa foto: Facebook Casa de Cultură a Studenților

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.