Cătălin Costea, candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Fălticeni și președintele filialei locale a UNPR consideră că „orice societate și comunitate modernă tratează la modul cel mai serios problemele din domeniul protecției sociale.

Aceasta se definește în contextul principiilor, valorilor și tradițiilor ce guvernează relațiile sociale dintre indivizi, grupuri, comunități și instituții.
Ca primar doresc să dezvolt în administrația locală fălticeneană un ansamblu de măsuri eficiente coroborate cu acțiuni care au ca scop asigurarea unui anumit nivel de bunăstare și securitate socială. Un instrument central în cadrul activităților locale va fi dezvoltarea unei strategii axate pe prevenție, dialog și măsuri cu caracter imediat. Protecția socială fără un cadru solid de politică și acțiune socială nu poate funcționa corect. Serviciile sociale sunt menite sa răspundă nevoilor individuale, familiale sau de grup, pentru depășirea unor situații de dificultate. Priorități: 1. Identificarea și finanțarea axelor prioritare care garantează reușita măsurilor de prevenție și îngrijire a persoanelor aflate în nevoie; 2. Promovarea incluziunii sociale prin formarea unui atelier protejat, în vederea integrării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități sau de etnie rromă din zona Fălticeni; 3. Înființarea unui program de voluntariat de furnizare de servicii medico-sociale la domiciliu pentru persoanele în vârstă, dependente; 4. Accesarea fondurilor europene pentru finanțarea proiectului „Apartamente pentru fete”, pentru prevenirea marginalizării sociale pentru tinerele care părăsesc sistemul de stat de protecţie a copilului; 5. Menținerea unui dialog permanent cu ONG – urile care desfășoară activități de asistență socială pentru identificarea cazurilor sociale.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.