30 decembrie a prilejuit la Gura Humorului un adevărat apogeu al spectacolelor de obiceiuri bucovinene, spectatorii, adunați în centrul orașului, având parte de aproape 3 ore de spectacol de înaltă ținută.

Ziua a debutat încă înainte de ora anunțată, 12:00,  cu o strălucitoare paradă a măștilor. Au urcat apoi pe scenă îndrăgitul cântăreț de muzică populară Alexandru Brădățan, urmat de frații Cardasim și de ansamblul de dansuri populare din Mânăstirea Humorului condus de Carolică Bordea și însoțit la spectacol de Primarul Comunei, Constantin Moldovan. Într-un crescendo calitativ, demonstrat dealtfel și în materialul video, au urmat urătorii din Stulpicani, Cerbul din Balș, comuna Balș, județul Iași, ansamblul de urători din comuna Ciprian Porumbescu și renumitul deja ansamblu Ciutura din satul Băișești, comuna Cornul Luncii. Spectacolul s-a încheiat cu evoluția spectaculoasă a Cerbului din Corlata, comuna Berchișești, condus din public de Primarul comunei Berchisești, Zenovia Violeta Țăran care s-a abținut cu greu să nu urce pe scenă alături de băieții ei.
Un public generos a aplaudat, a jucat pe loc și a făcut sute de fotografii cu orice mijloace la îndemână, de la telefoane și camere video până la tablete de ultimă generație. Întregul spectacol s-a desfășurat în prezența lui Marius Ursaciuc, protocolar și cu eșarfa funcției dar vizibil încântat de prestația urătorilor. Am mai remarcat în public pe Ministrul Secretar de Stat Gelu Puiu venit de la Câmpulung împreună cu Deputatul Radu Surugiu să fie alături de edilul humorean la aceasta reprezentație de gală.
Pentru frumusețea costumelor și datinilor bucovinene vă lăsăm să urmăriți materialul video.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.