La nivelul Judeţului Suceava, numai în anul 2017, doi ofiţeri ai Poliţiei române au devenit victimele infractorilor, din cauza slabelor dotări cu care sunt înzestrate forţele de ordine publică. În vara acestui an, un poliţist din cadrul seviciului Poliţiei Transporturi Feroviare şi-a pierdut viaţa, pe peronul gării din Municipiul Suceava, ca urmare a multiplelor răni provocate prin injunghiere. Opiniile majorităţii specialiştilor converg in sensul in care, dacă poliţistul ar fi fost protejat de o vestă corespunzătoare, care ar fi trebuit să fie în dotarea Poliţiei, atunci moartea acestuia ar fi fost evitată.

În acest sens, deputatul sucevean Ioan Balan, trage un semnal de alarmă și îi cere imperativ ministrului Carmen Dan să ia măsuri serioase în acest sens, întrucât viața are prioritate.

„Recent, tot în judeţul Suceava, un alt ofiţer al poliţiei sucevene a fost grav rănit în zona capului, tot cu un obiect ascuţit, deoarece nu a purtat cască specială de protectie, utilizată, de obicei, de forţele speciale de intervenţie. Nu cunoaştem dacă acest tip de cască se afia sau nu în dotarea Poliţiei, insă ştim că poliţistul care se zbate între viaţă şi moarte, este un ofiţer foarte bine pregătit, fiind chiar propus de superiori pentru o indemnizaţie de excelenţă. Cu ocazia dezbaterilor  legilor bugetului de stat din anii precedenţi, am chestionat în mod repetat pe foştii titulari ai portofoliului de la Ministerul Afacerilor Interne şi, de fiecare dată am primit asigurări asupra asigurării unor credite bugetare care să asigure finanţarea corespunzătoare a dotărilor urgente pentru toate structurile Poliţiei române. Rezultatul, îl cunoaşteţi şi dumneavoastră — poliţiştii români au dificultăţi reale chiar şi in asigurarea unor uniforme decente. În contextul în care Legea bugetului de stat pentru anul 2018 este pe cale să fie aprobată, vă solicit, doamnă ministru, să îmi spuneți care este valoarea totală a sumelor utilizate în anul 2017, în vederea dotării tuturor structurilor Poliţiei române”, a transmis Ioan Balan. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.