În baza activităţilor informative desfăşurate, în data de 7 august a fost localizat într-un apartament din municipiul Suceava, urmăritul J.Andrei de 25 de ani, din comuna Brodina, împotriva căruia Judecătoria Rădăuţi a emis în lipsă, pentru 30 de zile, mandatul de arestare preventivă din 23.05.2013, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Poliţişti din cadrul Serviciului investigaţii criminale, împreună cu grupa de serviciu a Serviciului acţiuni speciale, au procedat la căutarea lui J.Andrei în cartierul Obcini, pe str. Bistriței, la o adresă unde se bănuia că se află. În momentul în care a fost somat să deschidă ușa, acesta a refuzat.

În același timp, poliţiştii Serviciului acţiuni speciale, care se aflau în fața intrării în scara blocului, l-au văzut pe J. Andrei când a ieșit pe balconul apartamentului. Acesta nu s-a supus somațiilor, mai mult, s-a deplasat pe latura nordică a blocului și a sărit, căzând pe un autoturism care se afla parcat în imediata apropiere a blocului.

Urmăritul a fost somat din nou să se predea, nu s-a supus și a fugit prin spatele blocului, context în care, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare.

Persoana în cauză nu s-a supus nici de această dată somațiilor și a continuat alergarea pe aceeași direcție, fiind urmărit de o parte din echipa de căutare.

S-au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare, iar la aproximativ 200 de metri, lângă niște garaje, a fost ajuns din urmă, iar prin folosirea forței, a fost imobilizat și încătușat. Motivat de faptul că J.Andrei prezenta la nivelul piciorului drept o leziune sângerândă, a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la Secția UPU a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. La momentul externării, cel în cauză urmează a fi prezentat Judecătoriei Rădăuți, în vederea confirmării mandatului.

J.Andrei este urmărit cu dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române din 24.05.2013.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.