Poliţiştii au fost nevoiţi să execute 8 focuri de armă asupra a două vehicule implicate în transportul de ţigarete de contrabandă. În urma acţiunii au fost identificate şi confiscate 35.500 pachete (710.000 bucăţi) ţigarete de contrabandă, în valoare de 355.000 lei şi a fost indisponibilizat şi un vehicul în valoare de 4 mii de euro.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la această oră cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi dispunerea măsurilor procedurale.

La data de 13 octombrie, ora 02.30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Fundu Moldovei şi din cadrul Postului de Poliţie Breaza au obţinut date şi informaţii din care rezulta faptul că dinspre comuna Izvoarele Sucevei urma să vină un autovehicul încărcat cu ţigări de contrabandă.

În baza acestor informaţii, agenţii de poliţie au procedat la interceptarea vehiculului pe D.J. 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, înspre Câmpulung Moldovenesc. La apariţia autoutilitarei, poliţiştii au pornit semnalele luminoase, efectuând semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acesteia.

Întrucât autoutilitara a mărit viteza de deplasare, după îndeplinirea tuturor procedurilor specifice, poliţiştii au efectuat 6 focuri de armă, 4 de somaţie şi 2 spre autoutilitară. Pe timpul urmăririi un alt autoturism a pătruns pe drum şi s-a interpus între autoutilitară şi autospeciala de poliţie, efectuând manevre de blocare în trafic. Agenţii de poliţie au continuat urmărirea, intrând pe D.N. 17 direcţia Pojorâta-Vatra Dornei, efectuând alte 2 focuri de somaţie asupra autoturismului care s-a interpus în urmărire, conducătorul acestui autovehicul refuzând să oprească.

Având în vedere această situaţie, au fost alertate echipajele de poliţie arondate Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Ulterior, autoturismul care s-a interpus în urmărire a fost localizat, iar şoferul acestuia a fost identificat în persoana unui tânăr de 25 ani, domiciliat în comuna Moldova Suliţa şi cu reşedinţă în municipiul Vatra Dornei.

De asemenea, autoutilitara a fost identificată într-o parcare de la intrarea în satul Valea Putnei, comuna Pojorâta. Vehiculul a fost transportat la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc. În urma verificărilor, în interior au fost identificate 67 de baxuri de ţigări de provenienţă extracomunitară (35.500 pachete), valoarea aproximativă a ţigărilor fiind de 355.000 lei.

autoutilitara contrabanda contrabanda contrabanda contrabanda

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.