Miercuri, 13 noiembrie, la ora 10.45, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, str. Ion Nistor, un echipaj rutier a identificat parcat un autoturism  marca SMART cu numere de înmatriculare neconforme.

Cu ocazia deplasării la autoturism, agenții de poliție au identificat lângă mașina pe Cernoschi Cornel, de 41 ani,  din comuna Dornești. Cernoschi Cornel este cunoscut pentru că s-a autointitulat succesorul lui Ştefan cel Mare şi a revendicat Moldova în instanţă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că permisul de conducere este expirat din 17.04.2007 și figurează ,,cu restricții reținut”. Totodată s-a procedat la verificarea autoturismului cu numărul neconform, după seria de șasiu și s-a constat faptul că autoturismul figurează cu polița RCA expirată și cu ITP expirat din 05.01.2018, iar autoturismul figurează cu plăcuțe de înmatriculare ce au fost reținute la 27.10.2019, de către agenții de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești,  având de asemenea ITP și polița RCA expirate, iar cu această ocazie i-a fost suspendat dreptul de circulație pe drumurile publice pentru acest autoturism.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor  de ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere i-a fost suspendat pe teritoriul României”, „conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui vehicul ale cărui plăcuțe au fost retrase‟ și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare ‟.

Prin ordonanța din 13.11.2019 a organului de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a luat măsura preventivă a reținerii suspectului Cernoschi Cornel pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu doar două zile înainte de a fi reținut, Cornel Cernoschi a postat un anunț pe pagina sa de socializare în potrivit căruia, pentru 200 de lei, înmatriculează vehicule „pe STATUL PARALEL”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.