Comuna suceveană Panaci se pregătește de un eveniment cultural și artistic, care va avea loc în perioada 9-11 septembrie, și care își propune să plaseze localitatea Panaci într-un spațiu de manifestare înalt valorizat, să contribuie la coagularea comunităților locale ce aparțin de Panaci (Coverca, Păltiniș, Drăgoaisa, Glodu și Catrinari), a zonelor adiacente Panaciului, a zonei Dornei, a Bucovinei și a celor din proximitatea Bucovinei.

dor din tara dornelorAstfel, festivalul va debuta vineri, 9 septembrie, de la ora 14, când vor fi primiți oaspeții la Căminul Cultural, de la 14.30 va avea loc un workshop de literatură, precum și un concurs de creație literară.

De la ora 16 va începe spectacolul folcloric „ Fluieraș de fag mult zice cu drag”, unde vor fi prezenți artiști locali și nu numai.

Sâmbătă , 10 septembrie, va avea loc deschiderea oficială a festivalului,  parada portului popular, dar și un concurs gastronomic. Va exista de asemenea și un târg de artizanat , iar la spectacolul folcloric de sâmbătă invitatul special va fi Cristian Pomohaci.

carnetZiua de duminică va debuta cu redeschiderea târgului de artizanat, iar de la ora 11 va avea loc Cupa „ Călimani”.

Va avea loc de asemenea și un spectacol folkloric, care va reuni atât ansambluri cunoscute din județ, precum și artiști consacrați din județul Suceava.

De la ora 18, Sofia Vicoveanca va fi cea care le va oferi celor prezenți o seară de neuitat. Festivalul „ Dor din Țara Dornelor” se va încheia cu un foc de artificii.

Vasile Cozan, primarul comunei Panaci„ Festivalul îşi propune, să adune ca în jurul unui foc de tabără, la o şezătoare între prieteni, oamenii care trăiesc în acest spațiu pentru revitalizarea valorilor lor, generate din interior, din sânul comunității, dar și pentru etalarea în fața oaspeților a locurilor spectaculoase, a istoriei, a culturii și tradițiilor zonei, astfel încât să se poată face conexiuni prin liantul afinităților culturale și spirituale. Îi așteptăm pe toți cei care ajung în zonă, să petreacă alături de cetățenii comunei noastre”, a spus primarul comunei Panaci, Vasile Cozan.

Festivalul „ Dor din Țara Dornelor” va fi prezentat de Raluca Bercea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.