Alianţa PSD-PNL-PC a câştigat 9 din cele 10 colegii de deputaţi.

Pentru colegiul 1 Suceava, lupta s-a dat între candidatul USL, Alexandru Băişanu, şi Sanda Maria Ardeleanu, candidatul ARD. Băişanu a câştigat 61,20 % din opţiunile de vot. Totuşi, PDL va beneficia de un mandat în plus, iar cel mai probabil, acesta va fi în colegiul nr. 1 Suceava, unde Sanda Maria Ardeleanu a obținut aproximativ 7.470 de voturi.

În colegiul 2 Suceava – Burdujeni, candidatul ARD, Ioan Bălan, a obţinut un nou mandat de deputat în urma redistribuirii. Acesta a obţinut 43,68 % din voturi. Contracandidatul lui, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu, a obţinut puţin peste 41%.

În colegiul 3 Cajvana – Şcheia, candidatul Gavril Mîrza l-a învins pe Vasile Ilie. Mîrza a obţinut 52 % din intenţiile de vot. Există posibilitatea ca Ilie să obţină şi el un mandat de deputat prin dublarea mandatului.
Cel care a schimbat câteva partide, acum regăsindu-şi filonul social, Eugen Uricec, a obţinut 60% în colegiul 4 Fălticeni. Contracandidatul lui Uricec a fost fostul primar al Fălticeniului, Vasile Tofan.
Cel mai mare scor a fost obținut de fostul şi actualul deputat Ioan Stan. Acesta a scos pe colegiul 5 Dolhasca – Mălini 73% din sufragii. Mihai Vitcu i-a fost contracandidat lui Stan.
În colegiul 6 Rădăuţi- Milişăuţi, lupta a fost câştigată de candidatul USL, Constantin Galan. Acesta a obţinut 52 % din intenţiile de vot. Candidatul ARD a fost Orest Onofrei.
Preşedintele Verzilor, Ovidiu Iane, a obţinut 52% din voturi în colegiul 7 Vicov – Putna. Contracandidat i-a fost Dumitru Mihalescul.
Aflat la al treilea mandat de deputat, Eugen Bejinariu a obţinut 67 % din voturi în colegiul 8 Siret -Dumbrăveni. Acesta l-a avut ca și contracandidat pe Daniel Ungureanu, din partea ARD.
Ca şi colegiul 1 Suceava, se pare că în colegiul 9 Vatra Dornei vor fi doi deputaţi. Este vorba de eternul liberal Dumitru Pardău şi unul din lideri ortacilor, în persoana lui Cezar Cioată, care a candidat din partea PP-DD-ului. Candidatul USL a obţinut 63%. Cel învins în această luptă a fost Ovidiu Milici.
Liderul studenţilor liberali, Radu Surugiu, a fost votat de 60 la sută dintre alegători. Acesta a candidat în colegiul 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, unde l-a avut contracandidat pe Gabriel Gospodaru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.