Aproximativ 650 de persoane au fost prezente astăzi, 10 noiembrie, la lansarea candidaților Uniunii Social Liberale pentru Colegiul Uninominal 6 Camera Deputaților și Colegiul 4 Senat. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură Rădăuți.

Constantin Galan este personajul trimis în luptă de USL pentru câștigarea Colegiului Uninominal 6 Camera Deputaților. ”Credință, familie, respect” este sloganul de campanie al afaceristului rădăuțean. Iar acest lucru l-a dovedit și la lansarea care s-a sfârșit în urmă cu puțin timp, când și-a invitat familia pe scenă pentru a le mulțumi că îl susțin.

Moderatorul evenimentului a fost copreședintele USL Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, care a început prin a face un pariu cu oricine din sală că Galan va câștiga lupta împotriva lui Orest Onofrei.

Ștefan Alexandru Băișanu: ”În Parlament mergi cu sufletul, nu cu metru lungime. Orest Onofrei nu este rădăuțean. Cu atât mai mult, nu a făcut nimc pentru Rădăuți. În schimb, Constantin Galan are peste 100 de angajați și trăiește în Rădăuți. De două săptămâni Onofrei îl ține prin tribunale pe Galan. Semn clar că îi este frică de rezultatul alegerilor. Este disperat că va pierde lupta cu Galan. Susținătorul lui Onofrei, Aurel Olărean, nu are nici el minte. Olărean ar trebui să înțeleagă că pentru dezvoltarea orașului are nevoie de forțe politice care să stea în jurul lui. Însă Olărean face politica triburilor din Africa de acum 5000 de ani… când nici nu existau”.

Printre susţinătorii lui Galan și ai lui Mihai Neagu s-au numărat și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, dar și primari ai unor comune din aceste colegii. Cu toții și-au exprimat aprecierera fată de candidați și i-au asigurat de sprijinul lor.

Constantin Galan: ”Uniunea Social Liberală poate să repare tot ce au stricat alții în ultimii patru ani. Trebuie doar ca oamenii să aibă încredere în noi. Sunt om de afaceri în Rădăuți de 20 de ani. Niciodată nu am făcut afaceri cu statul. Niciodată nu am băgat mâna în buzunarul altcuiva. Am prins curaj când am văzut câtă susținere și îndemn există din partea colegilor. M-am gândit bine dacă pot să duc această greutate pe umeri. Nu mi-a fost usor. Contracandidatul meu ”portocaliu” a încercat prin tot felul de metode să mă înlăture din cursă și să își atribuie locul în Parlament. Sunt sigur că nu se va opri aici însă în același timp îi transmit că de ce se teme, de aia nu scapă”.

Nici președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor nu a lipsit de la lansarea candidaților. Cum era de așteptat, și președintele PC Suceava, Paul Rusu a venit pentru a-i fi alături candidatului Partidului Conservator la colegiul de Senat 4, Mihai Neagu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.