Reprezentanții USR Suceava au transmis un comunicat de presă în cadrul căruia au precizat că în aceste momente, orașul Suceava  ar trebui ajutat mai mult. Aceștia solicită să se facă testarea  tuturor cadrelor medicale din SJU și a famillilor lor, precum și a familiilor pacienților detectați pozitiv.

Redăm comunicatul transmis de USR Suceava:

„Orașul Suceava este izolat din cauza unui lanț fatal de erori umane, manageriale, de aprovizionare și a lipsei de prevedere a factorilor locali de decizie, în contextul evoluției rapide a pandemiei.

Transformarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în Spital COVID-19 s-a făcut în urma dezastrului epidemiologic generat de un management incompetent și iresponsabil al SJU și al DSP.

Factorii politici au prioritizat testarea famililor lor și ale politicienilor înaintea pacienților și a medicilor, iar dezastrul actual este o consecință directă a acestei gândiri inconștiente și egoiste. În condițiile în care avem un sfert (638) dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 din România și cel mai mare număr (33) de morți din cauza acestei boli, USR Suceava cere aprovizionarea prioritară a SJU și a tuturor medicilor de familie din Suceava cu echipament corespunzător, mărirea capacității de testare și a numărului de ventilatoare și capacități de suport ATI.

Cerem testarea extinsă a tuturor cadrelor medicale din SJU și a famillilor lor, precum și a familiilor pacienților detectați pozitiv. Cerem teste rapide pentru testarea populației simptomatice și a medicilor din Suceava. Suceava e puternică, însă avem nevoie de ajutor pentru a lupta mai departe. Suceava este izolată! Acum, vă rugăm să ajutați medicii Sucevei, atât de greu încercați, să lupte cu pandemia”, se arată în comunicatul de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.