Senatorul USR Mihai Goțiu a solicitat luni ministrului Mediului, Costel Alexe, o anchetă a Corpului de Control la Garda Forestieră Suceava după ce Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, a acuzat că a fost atacat cu topoare de către Mugurel Nacu, consilier al Gărzii Forestiere Suceava, și de fiul acestuia, Ionel Nacu.

Goțiu a subliniat că atacul asupra lui Tiberiu Boșutar, petrecut duminică, în pădurile din Suceava, arată necesitatea adoptării legii USR “DNA-ul pădurilor” cât mai curând și în Senat, după votul favorabil de pe 13 mai în Camera Deputaților.

“Mafia Lemnului a prins curaj, la doar câteva zile după ce membrii Guvernului din Camera Deputaților s-au abținut de la votarea legii de înființare a DNA-ului Pădurilor, iar Guvernul a anunțat că nu o susține. Până la producerea unei noi tragedii e doar o chestiune de timp. Păi cum să nu aibă curaj Mafia Pădurilor când atât ministrul Mediului, Costel Alexe, cât și cel al Justiției, Cătălin Predoiu, n-au votat (cu doar câteva zile înainte), în Camera Deputaților, legea de înființare a DNA-ului Pădurilor (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu)? Cum să nu se simtă încurajați infractorii, hoți și tâlhari deopotrivă, când membrii Guvernului, în calitate de deputați, ”se abțin” de la înființarea unei structuri specializate care să-i trimită la pușcărie?”, a transmis Mihai Goțiu.

Senatorul USR i-a solicitat Ministrului Mediului:

  1. Să dispună o anchetă a Corpului de Control la Garda Forestieră Suceava, pentru stabilirea cu exactitate a implicării lui Mugurel Nacu în atacul asupra activiștilor de mediu, evaluarea activității profesionale a acestuia  și legăturile lui cu firmele cu afaceri în domeniul lemnului, și să transmită raportul și concluziile nachetei.
  2. Să dispună suspendarea din funcție, până la finalizarea anchetei, a lui Mugurel Nacu.
  3. Să lanseze în dezbatere publică și să transmită un calendar cu măsurile legate de evaluarea competențelor și a integrității angajaților Gărzilor Forestiere.
  4. Să transmită măsurile pe care Ministrul Mediului le va lua pentru depolitizarea Gărzii Forestiere Naționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.