Partidul Uniunea Salvați România, Filiala Suceava, face un apel către Primarul municipiului Suceava să ia în considerare mai multe probleme semnalate de către cetăţenii municipiului Suceava.
Filiala Suceava a Partidului Uniunea Salvați România cere pregătirea orașului pentru anul Centenarului Unirii, prin reabilitarea tuturor străzilor și aleilor din zona centrală, cuprinse în următorul perimetru: str. Petru Rareș, str. V. Alecsandri, str. N. Bălcescu, str. Ana Ipătescu. În acest perimetru se află și străzile Curtea Domnească, Dimitrie Onciul, Meseriașilor, Plăieșilor, precum și o mulțime de alei într-o stare de degradare avansată.
O altă problemă sesizată de USR Suceava o reprezintă modernizarea sălilor și a terenurilor de sport, a vestiarelor, unde sportivii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Suceava (volei, rugby, tir, box, lupte greco-romane, canotaj, atletism ș.a.) își desfășoară activitatea. Toate spațiile enunțate mai sus, în care se antrenează și joacă sportivii reprezentativi pentru sportul sucevean, arată deplorabil, în condițiile în care primăria finanțează diverse ONG-uri a căror activitate nu este reprezentativă și vizibilă.
USR Suceava solicită amenajarea de noi locuri de parcare, fără a știrbi însă din spațiul verde, care și așa este pe cale de dispariție în municipiul Suceava.
„În acest sens nu numai că trebuie stopată acordarea de autorizații de construcție pentru noi garaje (să ne amintim de recentul scandal de pe Aleea Nucului, legat de acordarea cu cântec a celor două autorizații de construcție), dar, în același timp, este necesară și regândirea spațiului ocupat de actualele garaje, care în proporție covârșitoare sunt dedicate întru totul altor scopuri (magazii de depozitat lucruri inutile, ateliere, buticuri etc.), în timp ce mașinile care ar fi trebuit să fie găzduite în aceste garaje ocupă și blochează alte spații de pe domeniul public. Prin demolarea măcar treptată a acestor garaje vor avea de câștigat, cu siguranță, atât suprafața parcărilor, cât și cea a spațiilor verzi”, transmite un comunicat al USR Suceava.
Pe lista problemelor semnalizate de către cetăţenii municipiului Suceava se numără repararea și amenajarea parcului de joacă semnalat de cetățeni, din cartierul Obcini, str. Victoriei nr. 31, și inventarierea stării de degradare a tuturor locurilor de joacă pentru copii; asfaltarea străzii Traian Țăranu, repararea străzii Măgurei din cartierul Obcini, repararea scărilor și pavimentelor din mai multe zone din oraș; colectarea selectivă a gunoiului în toate zonele din oraș și stabilirea mai multor spații pentru reciclarea tuturor materialelor din categoriile: sticlă, hârtie, plastic, baterii, becuri etc. Popularizarea acestora și instruirea populației în acest sens.
De asemenea, se mai solicită plantarea de copaci pe spațiul verde de pe laturile străzii Ștefan cel Mare și identificarea tuturor zonelor unde se pot planta copaci, pentru a face suportabilă canicula pe timpul verii, dar și pentru purificarea atmosferei; identificarea și amenajarea unor noi spații de agrement și relaxare, precum și realizarea unui nou pod peste râul Suceava, odată cu o rută ocolitoare a cartierului Burdujeni.
Printre problemele invocate cel mai adesea de cetățeni, după cum susține USR Suceava, se numără și identificarea de noi zone pietonale și reducerea traficului din zona rezidențială; construirea unei autogări moderne în zona gării Burdujeni, mai ales că în zonă există spații pretabile unei astfel de investiții; trafic pe sensuri unice în zona rezidențială, cu delimitarea clară a spațiului pentru trotuare; instalarea de bolarzi pentru a preîntâmpina parcarea/staționarea ilegală a autoturismelor pe trotuare, dar și suplimentarea bugetului destinat iluminatului public.
De asemenea USR Suceava vine în sprijinul cetăţenilor şi îi îndeamnă pe aceştia să trimită la adresa http://suceava.usr.ro/harta-problemelor/ imagini cu locuri din Suceava care trebuie amenajate şi USR Suceava va transmite către instituţiile abilitate solicitările cetăţenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.