Aflat la a cincea ediție, festivalul Untold nu este pe placul tuturor clujenilor. Potrivit Ziarului de Cluj, dacă PNL va pierde majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca în fața USR, Untold nu va mai fi tolerat în oraș.

Jurnaliștii clujeni au vorbit cu Emanuel Ungureanu (deputat USR), Mihai Goțiu (senator USR), Cătălin Sălăgean (președinte USR Cluj) și George Trif (președinte USR Cluj-Napoca), pentru a afla în ce condiții va mai tolera USR festivalul Untold.

 

Emanuel Ungureanu, deputat USR

„Îmi place acest festival, chiar și fetiței mele îi place. Chiar și așa, legea trebuie să fie lege. În primul rând, nu putem accepta ca parcul central să fie închis discreționar. Avem oameni de afaceri care s-au plâns că la Jazz in the Park the exemplu, parcul rămâne deschis. De ce să fie legea într-un fel pentru Untold, iar pentru alții diferită? Vecinul dacă pune muzică până la 1 noaptea sigur va fi amendat, la Untold merge muzica până dimineață. Nu sunt de acord cu cei care îi fac comuniști pe cei care nu acceptă acest festival. Societatea trebuie unită, din păcate nu există o voce în comunitate care să facă acest lucru, care să medieze. Spre exemplu, cei de la Untold ar putea să se ducă la spitalele din jur și să promită investiții de 2 milioane de euro, doar pentru deranjul produs. Consider că mutatul festivalului pe Valea Gârbăului ar putea reprezenta o variantă bună, nu îmi spuneți că acolo nu s-ar putea face scene și să se ofere aceleași condiții. Trebuie să ne gândim la toți cetățenii clujeni”

Mihai Goțiu, senator USR

„Părerea mea o cunoașteți, încă din 2015. Untold trebuie să fie în afara orașului. Să nu împărțim orașul în două! Există destule variante ca Untold să fie mutat în afara orașului, să existe aceleași beneficii. Cluj-Napoca nu va pierde nimic, doar nu va mai exista tabăra oamenilor nemulțumiți. Vă pot da exemple de festivaluri din Munchen, Sziget, Hyde Park din Londra. Nu pot accepta ca parcul central să fie închis, e spațiu public. Mai mult, se distruge mereu la Untold și până îl refac trece vara și oamenii nu îl pot folosi cu adevărat”

George Trif, președinte USR Cluj-Napoca

„Eu îmi doresc să existe aceleași condiții pentru toată lumea din mediul de afaceri. Mai mult, vreau să se aplice legea. E un aspect care ne preocupă mult, societatea e divizată și acest lucru trebuie să înceteze. Vom dezbate extrem de serios acest lucru în interiorul partidului”

Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj

„Chiar ieri mă gândeam la acest festival, la modul în care deranjează. Pe mine nici nu mă deranjează atât de mult muzica, însă nu înțeleg ce e cu elicopterul acela care tot survolează și produce zgomot greu de suportat. Cu siguranță trebuie să luăm măsuri, vor urma o serie de dezbateri, Untold trebuie să rămână la Cluj. Aduce beneficii orașului, însă nu trebuie să deranjezi oamenii. Vom discuta între noi, vom discuta și cu oamenii”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.