Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava sprijină cadrele medicale din județ. În acest sens, potrivit prorectorului Mihai Dimian, patru cămine studențești ale instituției superioare de învățământ au fost puse la dispoziția la celor din prima linie.

„Este vorba despre C2, care a fost pus la dispoziția cadrelor medicale încă de la începutul pandemiei, căminul de la Hotelul Clasic, adică C5, care a fost pus la dispoziția cadrelor ISU, Centrul de Studii la Distanță de la Vatra Dornei care are 40 de camere și, de asemenea, căminul C3, de lângă Colegiul „Petru Rareș”. Noi vom oferi și în continuare disponibilități și suntem gata să acționăm, dar depinde de cum evoluează lucrurile și de cum vor hotărî factorii de decizie”, a declarat, pentru SuceavaLive, prorectorul Mihai Dimian.

Acesta a explicat că USV a predat căminele către unitățile administrative care gestionează situația, astfel încât repartizarea cadrelor medicale să fie făcută în funcție de nevoi.

De menționat este că C3 aflat în spatele Colegiului Național „Petru Rareș” are 88 camere cu două locuri și grup sanitar propriu, și căminul C5, situat pe str. Universității, are 18 camere cu două paturi și grup sanitar propriu.

Reamintim că, de la decretarea stării de urgență, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziția SJU Suceava un aparat de testare PCR și contribuind la punerea acestuia în funcțiune. Ulterior, echipe din cadrul USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoțional și consiliere psihologică și au dezvoltat aplicații software care să vină în ajutorul DSP Suceava.

De altfel, prorectorul Mihai Dimian a precizat că va analiza în continuare evoluția situației din oraș și va încerca să identifice și să implementeze noi soluții la problemele care vor apărea, rămânând alături de întreaga comunitate locală în această perioadă dificilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.