În perioada 19-20 mai 2022, s-a desfășurat la Sibiu în organizarea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prima ediție a International Conference on Electromagnetic Fields, Signals and BioMedical Engineering (ICEMS-BIOMED). Conferința a fost inițiată de personalități științifice ale celor trei universități partenere: Gl. bg. Prof. univ. dr. ing. Ghiță BÂRSAN, Prof. univ. dr. ing. Vasile ȚOPA, Prof. univ. dr. ing. Valentin POPA, Prof. univ. dr. ing. Radu MUNTEANU și Prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR.

Participanții la conferință s-au bucurat de prezența unor cercetători cu mare vizibilitate internațională cum ar fi Dr. Victoria RAMOS de la University of Alcala – Madrid, Dr. Lars Ole FICHTE – Germania, membru al consiliului consultativ tehnic al Comisiei internaționale URSI K, Dr. Octavian POSTOLACHE – Portugalia, președinte al IEEE I&MSTC-13 Wireless and Telecommunications in Measurements, dr. Delia ARNAUD-CORMOS – Universitatea din Limoges, Franța, membră al International Bioelectrics Consortium, Dr. Rod HOSE – profesor emerit la Departamentul de Infecție, Imunitate și Boli Cardiovasculare de la Universitatea din Sheffield, Dr. Alexandru MOREGA – profesor la Facultatea de Inginerie Electrică și Departamentul de Bioinginerie și Biotehnologie, Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnica din București, Dr. Raquel RAMIREZ-VAZQUEZ – membru al Consiliului de conducere al Societății Regale spaniole de Fizică, Dr. Lourdes FARRUGIA – lector superior la Departamentul de Fizică al Universității din Malta, Dr. Marco Donald MIGLIORE – profesor titular la Universitatea din Cassino și la Lazio de Sud, Cassino, Italia, Sangin QAHTAN – specialist în Investigarea expunerii la RF-EMF care este generată de stațiile de bază 5G și care operează pe banda C și banda mmWave.

Din partea Universității din Suceava au participat cu prezentări prof. univ. dr. Mihai DIMIAN prorector, prof. univ. dr. ing. L. Dan MILICI, decanul Facultății de Inginerie Electrica și Știința Calculatoarelor, și studenți doctoranzi.

Conferința își propune să aducă în discuție și să prezinte rezultatele unor cercetări recente din domeniul compatibilității electromagnetice, a impactului pe care semnalele și câmpul electromagnetic ce stă la baza comunicațiilor fără fir îl au asupra țesuturilor biologice, dar și prezentarea unor noi soluții tehnice din domeniul ingineriei medicale și al recuperării energiei din mediul înconjurător.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.