Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, a prezentat oferta pentru sesiunea de admitere care va avea loc în luna iulie, precizând că numărul de locuri bugetate a crescut față de cel de anul trecut.

„Vom avea ca și în ceilalți ani două sesiuni, una în iulie și cealaltă în septembrie. În acest an avem un număr de locuri bugetate mai mare ca în anii trecuți. În ultimii șapte ani, am avut în fiecare an o creștere a numărului de locuri bugetate față de anul precedent. În acest an avem 1.180 de locuri bugetate la Licență și 650 de locuri la Masterat. În ambele cazuri sunt cu 10 locuri bugetate mai mult decât în anul precedent. Avem și 49 de locuri bugetate la Doctorat, aceeași cifra ca și anul trecut.

Vom începe admiterea cu 43 de programe de Licență, cu unul mai mult decât în sesiunea de anul trecut, cel de Psihologie, de la Facultatea de Științe ale Educației. La Masterat, numărul de programe este de 34, același ca anul trecut. Pentru românii de pretutindeni am primit exact atâtea locuri cât am solicitat: 300 de locuri bugetate la Licență, 150 de locuri bugetate la Masterat și 14 locuri bugetate la Doctorat”, a declarat Valentin Popa.

Potrivit rectorului USV, aceste date sunt preliminarii, la admiterea din toamnă locurile bugetate urmând a fi suplimentate.

„În toamnă sunt sigur că vom mai primi locuri bugetate. Vom mai primi locuri bugetate, cifrele vor fi suplimentate din fondul de rezervă pe care întotdeauna ministrul Educației îl are la dispoziție pentru toamnă.Scoatem la concurs și un număr de locuri cu taxă, păstrăm aceleași taxe ca și până acum. 1.030 la licență, 640 la masterat, 400 la învățământ la distanță pentru 9 programe de studii, și 210 locuri la Programul de Conversie Profesională, unde sunt 10 programe de studii”, a mai declarat rectorul USV.

De asemenea, Valentin Popa a vorbit și despre patru noi programe, două de Licență și două de Masterat, care ar putea fi introduse din toamna acestui an.

„În perioada imediat următoare vom avea vizite de autorizare la mai multe programe de studii noi și, în eventualitatea în care se vor termina cu succes și la timp, și avem foarte mari speranțe că se va întâmpla așa, la finalul lunii iulie vom primi autorizarea provizorie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, iar în luna august vor putea fi introduse într-o Hotărâre de Guvern care actualizează lista programelor de studii din universitățile din România care pot să funcționeze. Astfel, în toamnă, este foarte posibil să facem admitere la 4 noi programe, 2 la Licență și 2 la Masterat. Este vorba de mult așteptatul program de «Asistență Medicală Generală» și programul de licență «Media Digitală». La Masterat dorim să acredităm «Drept penal și criminalistică» și «Nutriție și recuperare medicală»”, a precizat rectorul USV Valentin Popa.

Mai multe detalii despre admiterea la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava pot fi obținute accesând următoarea adresă http://www.admitere.usv.ro/

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.