Un obstacol important în dezvoltarea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) îl reprezintă numărul insuficient de locuri de cazare pentru toți studenții care ar avea nevoie. Totodată, infrastructura didactică și de cercetare modernă, precum și calitatea educației atrag anual câteva mii de studenți la programele de studiu oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporție cât mai mare, USV se vede nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unități de învățământ din mediul preuniversitar și să închirieze locuri de cazare din mediul privat.

Ca urmare a acestui fapt, USV a efectuat o cercetare de piață și a identificat un imobil aflat în proprietatea SC CONBUCOVINA SA, situat la o distanță mică de actualul campus. Corpul de clădire menționat ar fi putut fi transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților.

În baza mandatului acordat de Consiliul de Administrație, o comisie formată din reprezentanții USV a demarat negocierile cu investitorul imobiliar.

Negocierile, care au avut loc pe parcursul lunii decembrie, nu au condus la un acord între părți. Suma minimă solicitată de SC CONBUCOVINA SA a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție. De asemenea, cele două părți nu au ajuns la un consens privind detaliile tehnice de predare – primire a imobilului. Drept urmare, negocierile între USV și SC CONBUCOVINA SA s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziționat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.