Au început înscrierile la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Astfel, absolvenții de liceu dornici să-și urmeze studiile la unitatea superioară de învățământ suceveană pot să-și depună dosarul de înscriere.

Membrii comisiilor de înscriere s-au declarat mulțumiți de interesul pe care absolvenții de liceu l-au arătat pentru programele de studii oferite, unii declarând că este mai bine decât în anii anteriori.

„Până acum (luni, 15 iulie, h: 11:00 n.r.) s-au prezentat peste 20 de absolvenți de liceu, care s-au înscris la una sau mai multe dintre specializările oferite de Facultatea de Istorie și Geografie. E mai bine ca anul trecut”, a declarat un membru al comisiei de înscriere a Facultății de Istorie și Geografie.

De altfel, optimiști sunt și reprezentanții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, aceștia susținând că absolvenții de liceu încă optează pentru specializările din cadru FLSC, adică încă mai sunt tineri care au înclinații umaniste.

Sesiunea de admitere 2019 se desfăşoară în perioada 15-20 iulie 2019, fără ziua de duminică, pentru specializările unde există probe, 15-23 iulie 2019, fără ziua de duminică, pentru specializările unde nu există probe, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada  9-14 septembrie 2019, pentru specializările unde există probe, și 9-16 septembrie 2019, fără ziua de duminică, pentru specializările unde nu există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 30 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Ciclul studiilor universitare de licenţă promovează un număr de 43 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1180 de locuri finanţate de la buget şi 1030 locuri cu taxă. Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 50 absolvenților de licee din mediul rural. Oferta programelor de licență include și 300 de locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. Forma de învăţământ la distanţă (ID), beneficiază de un număr de 400 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 34 de programe, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava oferă 650 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, la care se adaugă şi 150 de locuri pentru românii de pretutindeni. Alte 640 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, universitatea scoate la concurs un total de 49 de locuri (dintre care pentru rromi 4 locuri, 23 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 22 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 14 locuri sunt destinate românilor de pretutindeni. Acestora li se mai adaugă 80 de locuri cu taxă, dintre care 33 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Inginereşti și 47 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane.

Oferta educaţională a universităţii include şi 210 locuri, cu taxă, pentru cele 10 programe de conversie profesională.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.