În data de 27 februarie, la Uvertura Mall Botoșani, s-a organizat o sesiune de experimente științifice susţinute de studenţi şi doctoranzi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, adresată elevilor și tinerilor.

Sesiunea de experimente științifice, fizice și chimice se află la ediția a II-a sursa facebook.com.jpg

Au participat studenţii Ciornei Iulia, Bostiog Ioana, Dismereanu Ionuț, Danila Evelina, Popescu Veronica, Varvara Andra, Hitu Georgiana, Gorcea Alexandra, Hutu Dana şi Chiribuca Ionela, studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară, coordonaţi de profesor universitar doctor inginer Sonia Amariei şi conferențiar doctor inginer Mircea Oroian. Aceștia au participat cu experimentele „Oul care se cufundă”, „Spectrul chimic”, „Reacţii colorate”, „Vulcan la domiciliu”, „Curcubeul, Laptele şi dansul culorilor”, „Depistarea falsurilor la vinuri”, „Bule colorate”, „Balonul”, „Verificarea falsificării mierii de albine”, „Vulcanul cu spumă”, „Vin din apă” și „Depistarea falsurilor la smântână”.

Studentul doctorand Dumitru Cernușă și studentul masterand Pavel Popescu, ambii de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, coordonaţi de conferențiar doctor inginer Dan Milici, au prezentat, pe lângă o serie de invenţii şi experimente cu ferofluide, experimente de monitorizare a stărilor de concentrare prin semnale electrocardiografice şi un sistem cromatografic destinat îmbunătăţirii proceselor de marketing.

Observatorul Astronomic al USV a prezentat, prin doctorand inginer Cezar Leşanu, experimente legate de câmpul electromagnetic: antene, unde, propagare, utilizări.

Participanţi au fost elevi din liceele din Municipiul Botoşani, mulţi dintre ei veniţi cu profesorii lor de fizică, chimie sau biologie. Cei mai mulţi dintre vizitatori au fost interesaţi de detectarea undelor emise de telefoanele mobile, de proprietăţile unor noi materiale, cum ar fi ferofluidele, şi de depistarea falsurilor din alimente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.