Duminică, 23 ianuarie, la ora 03:40, patrula din cadrul SPR 5 Dărmănești a fost sesizată, prin 112, de către I. C. cu privire la faptul că pe DN2, pe raza localității Dărmănești a luat foc un utilaj de deszăpezit drumul.

B. Constantin lucrează în calitate de șofer pe autoutilitara basculanta marca MAN, culoare portocaliu, aparținând SC FLORCONSTRUCT SRL, cu care execută activități de deszăpezire a drumurilor publice, în baza contractului încheiat între firma sus-menționată și Secția Drumuri Naționale Suceava.

În seara de 22/23.01.2022, în jurul orei 00:00, B. Constantin a plecat cu autoutilitara  basculanta marca MAN, din municipiul Suceava, pe traseul stabilit, respectiv, pe DN2 Suceava-Rădăuți și retur. La întoarcere, direcția de deplasare Rădăuți spre Suceava, pe DN2 pe raza localității Dărmănești, conducătorul vehiculului a observat o lumina puternică în partea din spate a utilajului. A tras dreapta de volan, a scos vehiculul în afara părții carosabile, iar când a mers să verifice a constatat faptul că roata dreapta spate era cuprinsă de flăcări, care erau extinse și asupra altor componente.  B. Constantin a încercat să lichideze focul cu ajutorul unui extinctor, însă fără vreun rezultat, ninsoarea și viscolul accelerând extinderea flăcărilor asupra întregului utilaj, motiv pentru care i-a cerut unui alt participant la trafic să anunțe pompierii.

În urma incendiului a ars autoutilitara în cauză în proporție de 70%, precum și documentele ei care se aflau în interior, respectiv certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și polița RCA.

La fața locului au intervenit 2 detașamente de pompieri din cadrul ISU Suceava cu 2 auto din dotare care au procedat la lichidarea incendiului.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest din dotarea SPR 5, rezultatul fiind 0,00mg/l.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 255 alin. (1) din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.