Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că, în acest an, se vor extinde reţelele de utilităţi de apă, canalizare, energie electrică şi gaz metan către Sala Polivalentă care urmează a fi construită în spatele magazinului Metro.

„La vizita în teren ni s-a precizat foarte clar că trebuie să ducem cât mai urgent utilităţile, inclusiv la organizarea de şantier. Tocmai de aceea, împreună cu specialiştii din primărie am mers la fața locului să identificăm traseele cele mai scurte pentru a aduce aceste utilități. Avem două variante, una de a le aduce de la locuințele ANL, de la cartierul ANL din acea zonă, și alta de a merge pe drumul E85, un traseu mult mai lung şi mai costisitor”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Potrivit edilului sucevean, soluția aleasă este cea de aducere a utilităţilor de la blocurile ANL, pe terenul Staţiunii de Cercetări, ocolind o serie de proprietăţi private, astfel evitându-se problema exproprierilor. De asemenea, acesta a mai precizat că utilităţile vor fi dimensionate pentru a deservi nu doar Sala Polivalentă, ci întregul complex sportiv care se va construi acolo.