Țevile PEHD sau din polietilenă sunt ideale dacă vrei să le instalezi într-o rețea de apă și să scapi de grija schimbării lor. Polietilena este, de fapt, un material plastic ce se obține prin polimerizarea etilenei. Obținerea ei se face printr-un procedeu numit extrudare, unde se obțin țevile din PEHD. Acestea au câteva avantaje, pe care le vei afla.

De ce PEHD?

Utilizează tevi si fittinguri PEHD pentru rețele de apă potabilă! Pe site-ul magazinulinstalatiilor.ro ai la dispoziție aceste țevi la diferite dimensiuni, care să îți fie folositoare în transportul și alimentarea cu apa potabilă. În funcție de lungimea necesară, poți alege colaci de 20 de metri, 100 de metri, 50 de metri, 200 sau poți opta pentru achiziționarea la metru liniar.

Pentru a efectua o instalare completă, vei avea nevoie și de fittinguri sau racorduri de compresiune, care la rândul lor au diferite dimensiuni. Asigură-te că ai ales fittinguri care să se potrivească țevilor!

Țevile PEHD sunt marcate pe lungime cu informații ce includ producătorul, diametrul, grosimea pe perete, tipul de material (PE100 sau PE80), SDR, standard de referință, presiune nominală și data de producție).

Care sunt avantajele utilizării țevilor și fittingurilor PEHD?

  • Greutatea este redusă și sunt suple.
  • Montajul și instalarea sunt extrem de facile.
  • Rezistă la șocuri și acțiune mecanică extremă.
  • Întreținerea este foarte ieftină, oferind totodată și fiabilitate a sistemelor de îmbinare.
  • Costul de instalare este redus, datorită ușurinței cu care se execută.
  • Durata de viață este garantată pe un termen de 50 de ani, datorită menținerii în timp a polietilenei.

Site-ul magazinulinstalatiilor.ro dispune de o varietate de astfel de țevi și racorduri care îți pot îndeplini toate cerințele privind materialul, calitatea și durata de viață. Fără apa potabilă nu putem duce o viață normală, așadar utilizează țevi și fittinguri PEHD pentru rețelele de apă potabilă!

În funcție de specificațiile acestor țevi, alegerea depinde și de presiunea nominală (PN) a acesteia, cât și de raportul dimensional standard (SDR). Raportul dimensional standard este un număr rotunjit ce semnifică raportul dintre diametrul exterior nominal și grosimea nominală a peretelui. Țevile pentru rețelele de distribuție a apei potabile au un SDR de la 9 până la 41.

În ceea ce privește presiunea nominală, aici este vorba de valoare în bari a presiunii interiorare de apă. Țeava trebuie să suporte o temperatură de 20o timp de 50 de ani, fără să aibă vreun defect. Valoare presiunii nominale este invers proporțională cu raportul dimensional standard. O țeavă care are SDR mic și perete gros, are o rezistență mai mare la presiune intensă, iar în funcție de creșterea SDR-ului, PN va scădea.

Dacă ești în căutarea unor țevi și fittinguri PEHD, magazinulinstalatiilor.ro este locul în care poți beneficia de o varietate de astfel de produse. Rezistența lor și eficiența se vor dovedi în timp, având totodată un raport excelent calitate-preț. Utilizează țevi și fittinguri PEHD pentru rețele de apă potabilă! Timp de 50 de ani, nu va exista vreun defect sau problemă asupra acestora.

Contact:

comenzi@magazinulinstalatiilor.ro

Strada Șoimului număr 4, Suceava

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.