În data de 12 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, în jurul orei 01.30, polițiștii se frontieră au depistat  în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un autoturism de teren, marca VW Touareg, abandonat, cu motorul pornit, în care se aflau mai multe colete cu ţigări. 

Având în vedere cele constatate, s-au luat măsuri de cercetare  şi supraveghere a zonei respective fiind totodată anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

Autoturismul de teren şi coletele au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 14.450 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 169.416 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu numere false de înmatriculare, în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză  se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Reamintim că acţiuni similare au desfăşurat şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina și Vicovu de Sus în urma cărora au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări  care conţineau cantitatea de 6.390 de pachete cu țigări  în valoare totală de 73.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.