După cum ştiţi deja astăzi şi mâine se desfăşoară, la Gârla Morii, Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion unde sunt aşteptaţi iubitorii genului şi cei care intenţionează să cunoască mai bine acest fenomen.

Organizatorii s-au gândit şi la o promovare mai activă a evenimentului aşa că, trecând peste oboseala drumului, Cyfer şi Joe Rusi au ieşit dincolo de luminile rampei. Mai întâi în parcul universităţii şi apoi pe esplanada din faţa Casei de Cultură, trecătorii au avut şansa să asculte ce pot face aceşti artişti, indiferent că nu au existat boxe şi staţii de amplificare.
Momente unice s-au derulat în ambele locuri, de la întâlnirea cu un fost coleg de liceu al lui Fani Adrumitroaie şi până la momentul în care mulţi copii îşi aduceau părinţii mai aproape de cântăreţi pe esplanadă. Am auzit un tată bucuros că asemenea momente se pot întâmpla şi la Suceava, o alternativă sănătoasă la manelele ce se aud din toate crâşmele şi din maşinile aflate în trafic.
La această promovare un rol important l-au avut prietenii norvegieni pe care Joe Rusi i-a adus cu el. Ei s-au implicat activ în distribuirea de flyere alături de Bobby Stroe şi au contribuit uneori la momentele muzicale ca backing vocals. Surpriza tuturor a fost faptul că Inge Zvege, adus de Joe Rusi pentru a adăuga nişte clape trioului său, a dorit să se alăture şi a făcut-o fabulos folosind câteva muzicuţe.
Pentru prima dată mă văd pus în faţa situaţiei de a nu putea descrie cum trebuie un eveniment şi să vă rog să aruncaţi o privire pe albumul Lăcrămioarei Gavrilovici. Oricum, sunt multe lucruri care au scăpat nemenţionate şi nesurprinse în fotografii, singurul care îmi vine în minte este că, după ora 23:00, la Gârla Morii erau o mulţime de oameni ce ascultau repetiţiile celor care deseară vor urca pe scena festivalului.
Ideea cu care am rămas după această seară deosebită este că Primăria şi Consiliul Local Suceava au făcut ceva bun sprijinind acest festival, contribuind la dezvoltarea culturală a Bucovinei ca să nu mai vorbim de câştigurile materiale generate în oraş.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.