Centrul de arhitectură, cultură urbană și peisaj – Uzina de apă din Suceava Filiala Nord-Est a OAR organizează în perioada 16-23 august, cea de-a doua ediție “Zilele culturii urbane” la “Uzina de apă“.

Organizatorii au anunțat că evenimentul va fi marcat sub egida “Porți deschise”, acest lucru permițând accesul tuturor persoanelor interesate de vizitarea obiectivului și a expozițiilor deschise publicului.

Această ediție va avea ca temă “Regenerarea Patrimoniului Recent” și este prilejuită de aniversarea a 101 de ani de la darea în folosință a fostei Uzine de apă din Suceava.

Uzina se află pe Strada Apeductului, în apropiere de benzinăriile Lukoil și Mol.

Evenimentul va debuta vineri, 16 august, cu primirea invitaţilor (ora 12.00), momentul de deschidere (ora 12.15), prezentare „Baumit – sisteme de asanare a tencuielilor exterioare la clădiri vechi”, susţinută de arh. Adrian Albuleţ (ora 12.30), vizionarea în şantier a tehnicilor de restaurare a faţadelor la „Uzina de Apă” puse la dispoziţie de firmele Baumit şi General Construct (ora 13.30), prezentări „Wienerberger – Sisteme de cărămizi – Faţade – 200 ani de inovaţie” (ora 13.45) şi „Tondach – Soluţii durabile pentru renovare şi restaurare” (ora 14.15), vernisarea expoziţiilor „Mincu. Un secol de istorie” – prezintă Victor Velculescu, realizator de imagine şi film, şi „Botoşani – patrimoniu regăsit” – prezintă Gheorghe Stanciu, profesor de arte plastice (orele 14.45-15.15), vizionarea şi prezentarea produselor Maluk Suceava (ora 15.45), masă rotundă cu tema „Regenerarea patrimoniului recent – o practică actuală” (discuţiile – care vor reuni profesionişti din arhitectură, urbanism şi restaurare, reprezentanţi ai autorităţilor responsabile pentru acest domeniu, proprietari de imobile valoroase ş.a. – se vor purta în cadrul amenajat, care va etala expoziţiile „Patrimoniul arhitectural industrial şi echipamente publice la Suceava” şi „Refuncţionalizarea arhitecturii industriale – o practică internaţională”), concert în spaţiul neconvenţional al „Uzinei de Apă” Suceava;

Sâmbătă-duminică, 17-18 august (orele 10.00-13.00) – Zilele porţilor deschise la „Uzina de Apă” Suceava, vizitarea obiectivului şi a expoziţiilor;

Marţi-Vineri, 20-23 august (orele 10.00-15.00) – expoziţiile vor fi deschise publicului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.