Mugur Andronic, istoric, arheolog și scriitor, urmează să primească titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava”.

Consiliul Local va dezbate proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” lui Mugur Andronic, în şedinţa care va avea loc pe data de 26 ianuarie.

„Mugur Andronic, născut în București, în 1955, din părinți bucovineni, poate fi considerat un exemplu de dăruire profesională pentru zona de obârșie a înaintaților săi. Și-a dedicat întreaga existență Bucovinei, fiind angajat după terminarea facultății ca muzeograf la Muzeul Județean Suceava, realizând numeroase proiecte de cercetare arheologică în teren. A scris și publicat cărți de arheologie și istorie, plachete de versuri, a inițiat și acordat prin concurs anual de lucrări, premiile „Crucea Sf. Ștefan cel Mare”, a organizat donații de carte pentru școlile românești din afara granițelor țării și numeroase manifestări cultural dedicate istoriei Bucovinei și Basarabiei”, precizează expunerea de motive.
Mugur Andronic a fost cel la inițiativa căruia denumirea Muzeului Județean Suceava s-a schimbat în Muzeul Bucovinei, fapt ce a dus la încadrarea în categoria dedicată muzeelor de rang național.

Realizările în domeniul arheologiei și implicarea în viața socială și cultural – artistică din Bucovina au condus la conferirea titlului de cetățean de onoare al mai multor comune din județ ți acordarea „Ordinului Meritul Cultural în Grad de Cavaler” de către Președenția României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.