Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că până pe 9 septembrie ar trebui cumpărate vaccinurile împotriva gripei, iar până la data de 1 octombrie să înceapă sezonul de vaccinare antigripală.

“Pe 9 septembrie avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 septembrie până pe 1 octombrie ar trebui să avem şi începutul acestui sezon de vaccinare antigripală, să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi învăţământ, cum ar fi spitale. Noi discutăm foarte mult în această vară de prezenţa acestui vaccin şi vaccinarea antigripală, după cum discutăm şi de vaccinarea pneumococică”, a declarat Nelu Tătaru, marţi, la Digi 24.

Întrebat dacă lucrurile erau mai simple dacă exista o lege a vaccinării, ministrul Sănătăţii a răspuns: “Sunt dezbateri aprinse în Parlament şi atunci nu rămâne decât să aşteptăm ca această rezolvare să o vedem în Parlament. (…) Din discuţiile mele cu comisiile de sănătate din Cameră şi Senat, este o prioritate”.

În repetate rânduri, autorităţile au recomandat vaccinarea antigripală în acest an, astfel încât să se evite suprapunerea unei epidemii de gripă cu pandemia de coronavirus. 

Sezonul de gripă durează din octombrie până în mai

 

Vaccinarea este cea mai eficientă armă în „bătălia” cu gripa. Specialiștii de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) atrag atenția că ideal ar fi ca vaccinarea să fie efectuată în fiecare an, începând de la mijlocul toamnei, adică în luna octombrie.  În funcție de tipul de virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă durează din octombrie până în mai.

 

 

 

sursa: www.click.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.