Europarlamentarul PSD Victor Negrescu este de părere că se va ajunge în situația ca alte state să introducă obligativitatea vaccinului pentru intrarea pe teritoriul acestora.

”Eu cred că momentan există un dezacord între diferitele state care au reflectat asupra acestei idei. Cred că vor exista state care vor introduce obligativitatea vaccinului pentru a intra pe teritoriul lor, și cred de asemenea că vaccinul va fi o soluție alternativă la prezentarea unui rezultat dat de un test Covid-19, adică în locul testului Covid, vii cu un document care dovedește că te-ai vaccinat.

Eu cred în continuare că ar trebui să avem o corelarea a acestui proces la nivel european, cu o bază de date comună, care e funcțională, astfel încât să ne asigurăm că respectivele documente sunt adevărate, pentru că circulă tot felul de documente, inclusiv în privința testelor, și sunt traficate în anumite sensuri.

Noi avem nevoie de claritate, care este pentru protejarea populației, adică nu păcălim autoritățile, ne păcălim pe noi dacă nu ne facem testarea adecvată să vedem care este situația noastră și călătorim în astfel de condiții”, spune europarlamentarul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.