Un vaccin pentru coronavirus, dezvoltat de Universitatea Oxford, pare să fie sigur şi antrenează sistemul imunitar, conform BBC.

Teste efectuate pe 1077 persoane arată că vaccinarea acestora a dus la formarea de anticorpi şi leucocite care luptă cu SARS CoV-2.

„Am descoperit că la o mie de persoane, profilul de siguranță arată bine și promițător. Iar cel mai important, vedem un răspuns bun al sistemului imunitar în aproape toți subiecții”, a declarat profesorul Adrian Hill, director al Institutului Jenner, Universitatea Oxford.

Descoperirile sunt foarte promiţătoare, spune sursa citată, dar este prea devreme să ştim dacă sunt suficiente pentru a oferi protecţie deplină împotriva Covid-19.

„Va fi dificil să controlăm pandemia fără un vaccin”

Testele vor continua la scară mai mare, iar Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin.

„Chiar și două miliarde de doze s-ar putea să nu fie suficiente – e o realizare uriașă dacă ajungem acolo. Niciun vaccin nu a produs vreodată jumătate de miliard de doze într-un an. Deci cu siguranță ne dorim ca și alte vaccinuri să funcționeze, să preia din nevoia populației”, a mai declarat Adrian Hill.

Acesta a subliniat nevoia unui vaccin în eradicarea coronavirsului, declarând că pandemia nu poate fi controlată doar prin distanțare și protecție.

„Cred că vaccinul este soluția de scăpare și cred că vom avea nevoie de multe vaccinuri, pentru că există speranța că dacă vom crea un vaccin repede, vom putea să punem capăt pandemiei și nu va mai reveni. Cred că va fi foarte dificil să controlăm această pandemie fără un vaccin”, a încheiat profesorul Hill.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.