Fostul ministru de Finanțe, Darius Valcov, pentru care procurorii Direcției Naționale Anticorupție cer arestarea, le-a cerut colegilor săi senatori să lase justita să spună dacă va trebui să fie reținut sau arestat și să voteze in favoarea ridicarii imunitatii.

„Astazi este Buna Vestire, primim o veste buna: Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi aprobate azi in guevern si vor veni la noi in Senat, asta trebuie sa facem noi.

Va rog sa lasati justitia sa spuna daca trebuie sa fiu retinut sau arestat. Solicitarea mea pentru astazi este sa dati un vot ‘Da’. Fiind si ziua mea este si o rugaminte in plus: sa nu ma puneti in situatia de a-mi da demisia din functia de senator pentru a ajunge in fata instantei”, le-a spus Valcov colegilor, potrivit ziare.com

Vâlcov ar fi săvârșit mai multe operațiuni financiare încă din 2011, operațiuni care sunt incompatibile cu funcțiile pe care acesta le-a deținut: primar, senator și ministru.

Darius Vâlcov află astăzi dacă va fi arestat. În Comisia Juridică senatorii au dat 5 voturi pentru arestare, 5 împotrivă şi o abţinere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.