Miniştrii propuşi pentru Cabinetul Viorica Dăncilă sunt audiaţi, luni, în comisiile parlamentare de specialitate, iar plenul se va întruni, în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului Guvern.

În cursul dimineţii, începând cu ora 8,00 şi până la ora 14,00, au loc audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi, iar plenul reunit se va întruni de la ora 15,00, conform programului stabilit de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Fostul rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a fost validat în funcția de ministrul al Educației. Acesta a declarat că este cea mai onorantă funcție pe care o îndeplinește și că îți va folosi toată experiența pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare.

„Fenomenul „Fuga după note” se datorează faptului că elevii sunt foarte stresați.  Consider că implementarea normelor europene care prevăd ca notele să nu mai fie publice și să poată fi vizualizate doar de către profesori și părinți ar fi o soluție”,  a spus Valentin Popa.

De asemenea, acesta a precizat că până în anul 2020 nu vor mai fi unități de învățământ fără autorizații de funcționare.

Valentin Popa a fost validat în funcție cu 22 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.