Valer Dorneanu, fost deputat PSD, a fost ales ieri preşedinte interimar al Curţii Constituţionale, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Zegrean la şefia CCR expiră la 11 iunie.

Valer Dorneanu va asigura conducerea CCR până la 13 iulie sursa cdep.ro

Acesta va asigura conducerea CCR până pe 13 iulie, când plenul Curţii va fi reînnoit, prin noile propuneri care trebuie validate din partea Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru locurile care vor rămâne vacante după expirarea mandatelor lui Zoltan Puskas şi Tudorel Toader.

La Camera Deputaţilor, fostul deputat UDMR Attila Varga a primit aviz pozitiv din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, însă candidatura sa nu a fost supusă votului plenului Camerei Deputaţilor.

La Senat, Comisia juridică a decis să trimită plenului Senatului raportul cu două candidaturi pentru postul de judecător CCR, senatorul Ruxandra Jipa (ex-UNPR) şi judecătoarea Monalisa Neagoe (susţinută de PNL), propuneri care au fost deja respinse de plen la începutul lunii mai. Deputatul independent Marian Enache (fost UNPR) şi-a depus şi el candidatura pentru un post de judecător la Curtea Constituţională din partea Senatului.

Valer Dorneanu este judecător al Curţii Constituţionale din 2013, numit de Camera Deputaţilor pentru un mandat de 9 ani. El a fost deputat PSD în 2000-2008, iar în primul mandat de parlamentar a fost preşedintele Camerei Deputaţilor. În perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale din sectoarele 5 si 6 ale municipiului Bucureşti. Dorneanu a fost expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.