În anul 2019, Direcţia Silvică Suceava va împăduri o suprafaţă de 860 de hectare de teren din fondul forestier de stat, în anul 2019.

Anunțul a fost făcut de directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Suceava.
Acesta a anunțat și faptul că Direcţia Silvică va împăduri și 198 hectare de teren din fondul forestier administrat în baza unor contracte, iar la persoanele fizice cu contracte de servicii silvice pe o suprafață cel puțin egală cu suprafața ce se împădurește în acest an.

Programul de culturi în pepiniere în 2018 și în perspectivă pentru anii următori a fost stabilit astfel încât producția de puieți să acopere întregul necesar de material forestier pentru suprafețele care se vor planta în anii 2019-2021, în asortimentul cerut de formulele de împădurire și pentru a nu avea excedent de puieți de molid, precum și alte specii, motiv pentru care la molid programul de semănături în solarii în anul 2018 a fost redus față de anul 2017 cu 1100 mp și la semănături în câmp cu 34 de ari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.