Aproape jumătate de milion de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță:

„Pe data de 15 martie au fost decshise gradual, în trei perioade de timp, pe județe, listele de așteptare din centrele de vaccinre, așa încât la ora 14 toate listele de așteptare au fost decshise la nivel național. Pe parcursul zilei de ieri au fost anumite disfuncționalități și întârzieri în activitatea platformei de programare, întârzieri anticipate într-un comunicat afișat pe platformă, având în vedere ză platforma este în producție și este accesată de câteva zeci de mii de utilizatori.

Listele vor rămâne deschise pe toată perioada campaniei de vaccinare. În cursul zilei de ieri s-au programat pe locuri libere în centre de vaccinare 51.629 de persoane pentru doza I. Suplimentar au fost programate pe listele de așteptare până astăzi la ora 12, 489.273 de persoane, aproape jumătate de milion de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore.

În momentul de față avem peste 3,6 milioane de conturi de beneficiari în platforma de programare, din care peste 2,1 milioane sunt beneficiari care au făcut programări, aproape 1,5 milioane de persoane au fost vaccinate.

La nivel național avem 808 centre de vaccinare cu 1159 de fluxuri în total, din care centre active 760 cu 1089 de fluxuri, centre inactive dar care au liste de așteptare, 48 de centre, centre arondate MApN și care au fost deschis eîn cursul zilei de ieri, 57 de centre pentru vaccin de la compania Pfizer și 37 de centre pentru vaccin de la compania AstraZeneca, centre din rețeaua MAI, 37 pentru vaccin de la compaia Pfizer și 28 de la compania AstraZeneca„, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.