Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că, de săptămâna viitoare, va fi făcută publică rata de vaccinare pentru fiecare județ și pe fiecare unitate administrativ-teritorială.

De săptămâna viitoare, vom putea calcula rata de acoperire vaccinală pe fiecare localitate în parte, adică la nivelul unui județ vom calcula și chiar vom transmite și vom face publică rata de acoperire vaccinală în fiecare județ, pe fiecare unitate administrativ-teritorială. M-am uitat în foarte multe județe deja și sunt diferențe foarte mari”, a spus Valeriu Gheorghiță, duminică, pentru Digi24.

Medicul militar a declarat apoi că rata de acoperire vaccinală e mai mare în zonele în care autoritățile locale chiar se implică în campanie. Codașii vaccinării în România sunt acum în regiunea de nord-est.

Despre așteptările pentru perioada următoare, coordonatorul campaniei a afirmat: „Este evident că nu vom mai avea cifre foarte mari, un număr foarte mare de persoane (care să vină să se vaccineze – n.r.), însă vom avea acoperire geografică foarte mare. Acum vom fi cu echipe în rural, peste tot, încercând să asigurăm accesul la vaccin al celor care au avut un acces mai dificil până în acest moment”.

În acest moment, circa 15 – 20% dintre centrele de vaccinare funcționează sub capacitate.

În acele localități fie facem relocarea centrelor de vaccinare în alte zone unde există un interes pentru vaccinare, fie echipele respective vaccinatoare vor fi echipe mobile, care vor merge în teren. Nu mai avem foarte multe persoane dispuse să meargă câțiva zeci de km către un centru de vaccinare, este o realitate, dar sunt în continuare mulți oameni care doresc să se vaccineze și de aceea ideea este să ducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari”, a mai afirmat medicul, pentru Digi24.

Valeriu Gheorghiță a insistat apoi pe rolul tot mai important al autorităților locale în desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19: „De aici înainte, este clar că această campanie de vaccinare va avea o organizare locală”.

Acesta a estimat că nivelul imunitării de grup din România este de aproape 50%. Potrivit celor mai recente date oficiale, în România au fost vaccinate anticoronavirus 4.299.481 de persoane, din care 69.093 în ultima zi.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.