Nu cred că vom reuși să avem 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze” la data de 1 iunie, a afirmat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță a precizat că prin 5 milioane de vaccinați la 1 iunie „Ne referim la persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Vorbim despre persoane care vor avea cel puțin o doză de vaccin și evident, își vor completa ulterior schema de vaccinare.

Precizările lui Valeriu Gheorghiță vin după ce premierul Florin Cîțu vorbise despre o țintă de 5 milioane de români vaccinați la data de 1 iunie.

Și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, afirmase ieri că nu este posibil ca în actualul ritm de vaccinare România să ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze la 1 iunie, dar adăuga că este probabil să se atingă această cifră pentru persoanele cărora li se administrează cel puțin o doză de vaccin, scrie hotnews.ro.

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu una sau doua doze, dintre care peste 1,2 milioane de români cu o singură doză și peste 2,4 milioane cu două doze de vaccin.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.