Marian Vanghelie a fost audiat, în calitate de martor, de către procurorii DNA în dosarul votului din diaspora. Pe lângă acuzațiile lansate la adresa lui Victor Ponta și Liviu Dragnea, cei pe care i-a caracterizat ca fiind responsabili împreună de votul din diaspora, Vanghelie a făcut și o dezvăluire inedită despre relația avută de omul doi din PSD cu fosta șefă a DIICOT.

Marian Vanghelie a fost intrebat de jurnalisti si despre afirmatiile facute anterior despre o eventuala legatura a lui Liviu Dragnea cu Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, aflata in arest preventiv pentru fapte de coruptie.

„Am fost si intr-o emisiune si am spus ca Dragnea e curentat la 380 (…) Este cu love, traduceti voi. E si cu bani, e si cu love, atentie, e si un pic de love”, a tot insistat Marian Vanghelie, inainte de a pleca de la DNA.

Citește și: Vanghelie continuă războiul cu Ponta și Dragnea. Ce promisiune face fostul pesedist

Chiar înainte de sfârșitul anului 2014, jurnalistul Robert Turcescu a făcut public un document al DNA în care se vorbește de o presupusă mită dată de afaceristul Ioan Niculae, care ar fi mers în buzunarele Alinei Bica. Numele lui Dragnea apare ca cel care ar fi intervenit la Bica pentru a aranja o întâlnire cu Ioan Niculae.

”La pagina 3 a documentului se vorbeste despre cazul afaceristului-inculpat Ioan Niculae care a apelat la Liviu Dragnea sa-l ajute cu o interventie la procurorul-sef DIICOT, Alina Bica, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau. In fapt, solicitarea lui Niculae era legata de tergiversarea solutionarii dosarului pina la aparitia prescriptiei. Bica, se arata in document, a intervenit la nivelul procurorului de caz cerindu-i acestuia sa opreasca investigatiile pe care le derulain legatura cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Liviu Dragnea. Rasplata: 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica la pachet cu promisiunea facuta impreuna cu Liviu Dragnea ca o vor sprijini sa ajunga Procuror General”, se arată în documentul dezvăluit de Robert Turcescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.