Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a făcut o serie de dezvăluiri explozive la TVR, referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Astfel, potrivit fostului edil, Dâncu, Rus, Ponta știau că Băsescu este câștigător.

Vă invităm să citiți principalele declarații ale fostului primar al Sectorului 5 potrivit EVZ.ro:

” Știam că Geoană a pierdut alegerile înainte să se afișeze. Știau mulți de acolo, au fost colegi de-ai noștri care le-au spus celor de la sondaj și mi-au spus. S-a pierdut, e 50-50. Urma diaspora ”

” Cred ca nimeni nu a crezut, si ne uitam asa in spate, eram mai multi lideri care aveam informatia, nimeni nu a crezut ca sunt asa bine ancorati si ca se ocupa asa de bine acest mecanism.” 

Știam că va fi dezastru în diaspora, că acolo erau aranjamente. Cel puțin la Paris nu aveam niciun reprezentant de secție de votare. S-a făcut în așa fel încât la închiderea urnelor se vedea un scor, iar dacă diferența era mare de 5 procente, dar se știa că nu va fi așa mare, aveau o problemă, nu puteau să rezolve din voturile cu diaspora. Noi am câștigat în România, dar în Diaspora …”

”  Vă spun că este așa cum vă spun eu. Nici nu mai aveau importanță voturile care erau, voturile s-au fasificat ca să se depășească pentru a câștiga alegerile.”

” E foarte greu de spus cine a ochestrat această mașinărie” ” Liviu Dragnea, Victor Ponta, Viorel Hrebrenciuc, toți informam pe atunci.”

” Victor Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoș. Lua niște bani figurat pentru că se ocupa de problemele juridice ale acestuia. Cât de cinstit poți să mai fi dacă iei 10 mii de euro dintr-o parte”

” În sălile de ședință nu intram cu telefoanele când nu erau discuții mai așa…”

” Despre această cină nu știam nimic ( masa de la Oprea de acasă de care Dan Andronic a menționat în serialul Noi Suntem Statul). Este foarte greșit ce s-a întâmplat acolo, nu aveau ce să caute acolo doamna Kovesi, poate domnul Andronic pentru că era ziarist, dar restul nu aveau ce să caute acolo”

” Dâncu, Rus, Ponta știau că Băsescu este câștigător. Pentru România a fost un dezastru că el (n.r Ponta) a avut funcții atât de mari. El știa care sunt rezultatele ”

” Lui Cătălin Voicu i s-a dat o listă de nume cu care nu mai avea voie să vorbească. ”

” Sunt lideri și lideri. Domnul Geoană în ultimul moment a greșit. Cred că s-a dus considerând că Vântu îl va ajuta la ultima … Și cred că domnul Vântu, care e închis degeaba, a încercat să joace la două capete. Puțin și cu Sistemul, pentru că era în Sistem și în rețea, iar apoi Sistemul l-a luat și i-a zis: te-ai jucat un pic cu noi, te luam și apoi ca să te joci toată viața cu noi.”

” Nu va spus nimenea? Traian Băsescu este diabolic. Acea alianță PSD-PDL …Traian Băsescu a încercat o negociere să facă cu Mircea Geoană să rămânem ca alianță pentru ca Băsescu să ia alegerile acum și Geoană după. Să rămână o continuitate. Nu se putea la noi în partid așa ceva. Eu așa o simțeam. Nu am fost la nicio negociere de partid. Negocierile cu Traian Băsescu erau în felul următor. Îl chema pe Ilie Sârbu, care îi transmitea lui Geoană, era o tatonare așa mai mult. Era imposibil de pierdut aceaste alegeri, dar am greșit.”

” Dacă Dragnea nu înțelege că nu are decât un singur drum spre victorie se va duce și el după ceilalți. Toți cei din casă de acolo ( de la Oprea) ar trebui să treacă pe la această comisie.